2022-04-06 08:03:15• hírek • Bede Emőke

Humanitárius segélyt szállító konvoj haladt át Szatmár megyén

Egy, a francia Alteralia Egyesület által küldött humanitárius konvoj haladt át kedd este Szatmár megyén. A csapat még hétfő délelőtt indult el Franciaországból, hogy egy jelentős segélyszállítmányt juttasson el Suceava megyébe, pontosabban szólva az oda érkező ukrán menekültek számára.

A konvoj és a francia küldöttség a petei határátkelőnél lépett be Románia területére. A delegáció részeként az országba érkezett Medhi Mokrani missziófelelős, Bertrand Quinet, Ivry város alpolgármestere, Estelle Leyssenne, Fresnes város helyi tanácsosa, Mathilde Ferment, a Grand-Orly Seine Bièvre régió kabinetfőnöke, illetve Ciprian Rebrisorean pap, az Alteralia adminisztrátora. A csapatot a petei határátkelőnél Radu Roca prefektus fogadta.


A konvoj négy kamionból áll, melyek élelmiszert, tisztálkodási szereket, újszülöttek számára szükséges termékeket, játékokat, babakocsikat és egyéb, a menekültek számára hasznos holmit tartalmaznak.


Az Alteralia Egyesület egyébként szoros kapcsolatot ápol az országgal, hiszen egyik fő vállalásuk, hogy a Párizs környéki városokban indított projektek révén segítsék a Romániából Franciaországba érkező, de nehézségekkel szembesülő személyek beilleszkedését.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: